Nouens Media & Administratie sponsort het Heksenfestijn in Oudewater!

Ook in 2012 vindt in het laatste weekend van juni het Heksenfestijn in Oudewater plaats. Wat begon in 1990 is inmiddels een traditie geworden zodat we nu voor de 22ste keer het Heksenfestijn organiseren.

 

Ieder jaar vindt er op zaterdag de braderie plaats die zich in de gehele binnenstad van Oudewater bevindt. Niet alleen winkeliers van Oudewater verkopen hun waar, maar ook mensen van buiten Oudewater. Op de Markt is het podium waar artiesten optreden voor zowel jong als oud.

Tijdens het Heksenfestijn wordt elk jaar gevierd dat Oudewater al sinds mensenheugenis de stad is van de beroemde Heksenwaag. In de Middeleeuwen werden daar mensen gewogen van wie men dacht dat het heksen waren. Wie 'te licht' werd bevonden was 'dus' een heks en daarmee zou het slecht aflopen.

Gelukkig is op de Waag van Oudewater nooit iemand als heks beoordeeld en dus ook niet aan zijn of haar einde gekomen. Wel wordt tegenwoordig elk jaar in het laatste weekend van juni feest gevierd rondom de Heksenwaag. Twee dagen lang bevolken echte- en namaakheksen, straatartiesten, dweilorkesten, zangers, zangeressen, goochelaars en bands de straten van het pittoreske stadje aan de Hollandse IJssel.

Kom ook kijken op het Heksenfestijn! Kijk voor meer informatie en het programma op www.heksenfestijn.nl!

nouens media administratie heksenfestijn 2012

 Copyright 2010-2020 © Nouens Media & Administratie